Tillgänglighet och anpassning

Webbplatsen är framtagen för att en bred målgrupp ska kunna ta del av den utifrån sina behov och önskemål

Tillgänglighet

En tillgänglig webbplats gynnar alla. Tillgänglighetsarbetet syns inte för alla men är viktigt för att alla användare ska få bra förutsättningar när de använder webbplatsen utifrån sina behov. SIR är framtagen utifrån WCAG-riktlinjerna, Web Content Accessibility Guidelines 2.1 nivå AA. Vi har följt riktlinjerna för att se till att webbplatsen bland annat uppfyller godkänd kontrastnivå för text mot bakgrund, att design och navigation är konsekvent genomförd och att den bakomliggande koden är korrekt strukturerad.

Anpassa webbplatsen

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. På Mac kan du i stället hålla ner knappen "Comand" (kringlan) samtidigt som du trycker på + för att öka textstorleken och - för att minska. Återställ genom att trycka Ctrl+0 (noll).

Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorleken direkt i menyn i din webbläsare:

  • I Firefox väljer du "Visa" och därefter "Textstorlek". Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Internet Explorer väljer du "Visa" och därefter "Textstorlek".
  • I Chrome klickar du på symbolen uppe till höger i webbläsaren, tre liggande streck. Därefter klicka på ”Zooma in text” i menyn som öppnar sig. Klicka på ”Större” för att förstora texten eller ”Mindre” för att minska textens storlek.
  • I Safari klickar du på "Meny" och väljer "Innehåll”. Klicka sedan på ”Öka textstorleken” för att göra texten större.