Sökes - representanter från SIR till Säker projekt

Vi söker representanter från SIR till Säker projekt. Kvalitetsprojekten Säker sepsisvård och Säker traumavård fortsätter under 2025 och 2026. Det finns behov av ytterligare granskare. Du kan välja att representera SIR eller din yrkesorganisation t.ex. SFAI eller ANIVA. Du anmäler intresse till oss eller direkt till Löf. Traumagranskningen VT 2025 blir i Norrland. Sepsigranskning HT 2025 blir i Region Örebro och Region Halland.

Säker Sepsisvård

Syftet med Säker Sepsisvård är att minska fördröjning av diagnos och behandling vid sepsis och därigenom förbättra patientens prognos och resultat.
Projektet startade 2018 och planeras att fortgå tills samtliga regioner har deltagit.

Vill du medverka som granskare i Säker Sepsisvård? 
Som granskare ingår du i ett tvärprofessionellt team vars gemensamma uppgift är att hjälpa sjukhuset att hitta möjligheter i förbättringsarbetet. Teamet består av cirka fem personer med olika professioner och erfarenhet. Det är respektive yrkesorganisation som utser sina granskare till projektet, men du är även välkommen att skicka din intresseanmälan till saker.sepsis@lof.se. Meddela var du arbetar och vilken yrkesorganisation du är medlem i. Du kan också medverka som representant för SIR.

Säker Traumavård

Syftet med Säker Traumavård är att höja kvalitet och säkerhet vid omhändertagande av traumapatienter. Projektet startade hösten 2014 och har genomförts i samtliga regioner i Sverige. En andra projektomgång startades 2024 och planeras att fortgå tills samtliga sjukhus som tar emot traumapatienter har deltagit.

Vill du vara granskare i Säker Traumavård?
Som granskare ingår du i ett tvärprofessionellt team och du representerar din yrkesorganisation. I uppdraget ingår inläsning av material, startseminarium för granskare, platsbesök hos de deltagande verksamheterna samt rapportskrivning. Det är respektive yrkesorganisation som utser granskare till projektet, men du är välkommen att skicka en intresseanmälan till Löf. Meddela var du arbetar och vilken yrkesorganisation du är medlem i. Du kan också medverka som representant för SIR.

Förutsättningar
Granskningsuppdraget omfattar totalt 7 dagar (2+2 fasta dagar + 3 flexibla dagar). För att du ska kunna vara tjänstledig med bibehållen lön erbjuds din arbetsgivare ersättning från Löf. Löf står för även för logi och resor.

Kontakt
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta projektet på e-post:
saker.trauma@lof.se

SIR representant i styrgrupp för båda dessa projekt är Pär Lindgren par.lindgren@icuregswe.org