Hittade 948 träffar på Utdataportalen inom "Allt innehåll"
För professionen
Här finns ingångssidan till Utbildningsportalen där vi publicerar interaktiva filmer för professionen. Vi har samlat dokumentation hur man informerar patienter om registrering i kvalitetsregister samt dokument att ladda ner för att lämna till patienter. Länkar till internationella ICU-register, rapporter och andra webbplatser som har anknytning till intensivvård. Länksamlingen växer successivt, gärna med förslag från er.
Grunddata och vårdtillfälle
Riktlinje för grunddata och vårdtillfälle för intensivvård, intermediärvård och övriga vårdtyper som beskriver dataset för rapportering till SIR
För dig som är närstående
Att besöka en intensivvårdsavdelning (IVA) kan upplevas både obehagligt och skrämmande. Miljön innehåller mycket teknisk apparatur och patienterna är uppkopplade med sladdar och slangar till apparaturen. Inför första besöket på IVA får du information av personalen om miljön där din närstående vårdas
Forskning
Forskning är ett av de syften som finns bakom kvalitetsregistret utöver det grundläggande att förbättra vårdens kvalitet. Här hittar du information om FoU-ansökningar och processen runt den. Ansökan för datauttag sker elektroniskt. SIR är anslutet till Vetenskapsrådets metadataverkyg RUT. Forskare hänvisas dit för variabelinnehåll.
Välkommen med din ansökan!
Kontaktvägar i SIR
Svenska Intensivvårdsregistret har sitt juridiska säte i Region Värmland, med administration och kontaktytan utåt förlagd primärt till arbetsledare och registerhållare för registret.
Tidigare publicerade riktlinjer
Här listas tidigare publicerade riktlinjer som har upphört att gälla
Kvalitetsindikatorer
"SIR:s och SIS:s verksamheter syftar till att understödja svensk intensivvårds strävan att uppnå bästa möjliga medicinska och omvårdnadsmässiga resultat med lägsta möjliga personella och materiella resursåtgång. En del av detta stöd är användandet av kvalitetsindikatorer för att identifiera och motverka avvikelser och skillnader avseende vårdkvalitet. Syftet med kvalitetsindikatorer är därför också att initiera och underlätta lokalt förbättrings- och kvalitetssäkringsarbete".
Uppföljning efter intensivvård
Patientrelaterade utfallsmått är ett mått på hur den individuella patienten upplever sin sjukdom och hälsa. I mätningen ingår hälsorelaterad livskvalitet och funktionsförmåga
Ämne: HFNC - Högflödesbehandling
I dagsläget registrerar vi HFNC enbart som åtgärd. Fick frågan från en av våra läkare som reagerar på att vi då under syresättning "Förekom IVB/NIVB/CPAP?" svarar nej, vilket medför att vi inte fyller i FiO2 (%). En patient som nyligen vårdats hade PaO2 9,7 med 70% FiO2 i HFNC, men då vi inte fyllde i det blev hans EMR% betydligt lägre än vad den skulle blivit om vi hade registrerat NIVB och 70% FiO2. Gör vi fel när vi registrerar?
Med IVB/NIVB/CPAP avses invasiv-, non-invasiv ventilatorbehandling eller CPAP-andning. Högflödesgrimma ger inte lika högt kontinuerligt tryck som CPAP och räknas inte in. Ni gör på korrekt sätt, vid högflödesbehandling ska inte FiO2 registreras och EMR blir ofta lägre än vid NIV. Detta finns även beskrivet i riktlinjen för Riskjustering.
Webbinarium IMA
Vi bjuder in till ett kostnadsfritt webbinarie där ämnet är intermediärvårdsdata och delar med oss av insikter, information och inspiration