Hittade 938 träffar på Utdataportalen inom "Allt innehåll"
Personuppgiftsombud
Region Värmland har i landstingsstyrelsebeslut 2009-06-08 tagit personuppgiftsansvaret för Svenska Intensivvårdsregistret. I patientdatalagen krävs att personuppgiftsansvaret åvilar offentlig sjukvårdshuvudman såvida inte Regeringen i särskilt beslut tillåtit annan lösning
Ämne: Glasgow Coma Scale
Vi ska byta från RLS 85 till Glasgow Coma Scale nästa år. Såg under dokumentet "Riskjusteringsmodeller inom svensk intensivvård" er GCS skala, den stämmer inte helt från den officiella då det saknas sista steget i alla delarna, Ej mätbart (Not testable, NT). Detta steg kommer vara aktuellt på många av våra patienter då de ej kan bedömas verbalt eller ögon. Vilket gör att de inte kommer få en Totalsumma utan endast delpoäng. Det bör beaktas att den officiella översättningen från glasgowcomascale.org har vissa brister i svenskan. Är det någon speciell tanke bakom detta val av GCS skalan?
I de flesta svenska modeller finns inte ”Ej mätbart” med. Om det inte är mätbart så saknas det ju. I poängberäkningen ger det heller inga poäng.
För att registrera GCS så har du alternativet ”Saknas” precis som ni gör för RLS idag.
GCS_Ögon ”1” – ”4” eller ”Saknas”
GCS_Verbal ”1” – ”5” eller ”Saknas”
GCS_Motorik ”1” – ”6” eller ”Saknas”
Ämne: Jag kan inte logga in
Jag har problem att logga in på Indataportalen. Mitt kort fungerar inte på er sida. Jag får felmeddelande om att "Certifikat saknas eller är indraget".
Se till att du valt SITHS certifikat, så det inte är Telias certifikat du försöker ansluta med. Vi har skapat en felsökningslista som du kan använda dig av vid problem med att logga in till din behörigheter med SITHS-kort.
Ämne: Åtgärdsregistrering
Vilken kod är det när vi tar emot en patient som redan har thoraxdränage? (bruk av befintlig)
Det fins ingen kod för skötsel eller bruk av befintlig thoraxdränage.
SIRXML filspecifikation
Specifikation av XML-fil för inrapportering till SIR
Ämne: Säsongsinfluensa som huvudsaklig IVA-diagnos?
Vi har funderat på principer kring fastställande av huvudsaklig diagnos för IVA. Ex. patient med säsongsinfluensa + pneumokockpneumoni + sepsis + ARDS. Blir då säsongsinfluensa huvudsaklig IVA-diagnos? I de flesta fall borde det väl bli influensa. Pneumoni, sepsis, ARDS är komplikationer, och även om de blir de tyngsta diagnoserna i slutändan så skall influensa vara huvuddiagnos enl ICD 10. Tänker vi rätt?
Vi rekommenderar i första hand att välja pneumonin (bakteriell) som huvuddiagnos men det är ok att välja influensa. Glöm inte att registrera influensafall i SIRI så snart det är möjligt. Sepsis och ARDS är graderingar på hur allvarligt tillståndet är och ska/bör inte väljas som huvuddiagnos.
Ämne: Oklar infektion vid sepsis?
Angående Sepsis och Septisk chock och kodning av Huvudsaklig IVA-diagnos. Vad registrerar vi för kod om vi inte vet varför patienten har sepsis?
Om infektionsfokus vid sannolik eller diagnosticerad sepsis inte kunnat fastställas under IVA-vården används koderna A40 – A41 för att beskriva typ av infektion och därefter anger man svårighetsgrad av sepsisen tex R57.2
Det är beskrivet i riktlinjen för Diagnossättning på sidan 11 och exempel 3.
Ämne: Prehospitala värden i SAPS3
Får man ta med prehospitala värden i Box III I SAPS3 om de finns minus en timme före ankomst till IVA?
Värden ska inte innefatta prehospitala värden även om det finns sådana inom timmen före intensivvårdstillfället börjar.
Endast undantag vid överflyttning mellan IVA och då om den mottagande IVA är och hämtar. Då har de patienten inom sin egna intensivvård.
Ämne: VTS
i har en sjukgymnast knuten till vår intensivvårdsavdelning som kommer några timmar varje dag. Hon medverkar vid mobilisering, kontrakturprofylax, andningsvård m.m. Hon dokumenterar också sina åtgärder i vår datajournal. Kan alla eller några av hennes åtgärder/tid räknas med i vår VTS registrering?
Ja. VTS2014 avser mäta antal personer och tidsandel av arbetspass som åtgår för att tillgodose en patients intensivvårdsbehov.
• Poängsättningen skall vara motiverad av ett behov hos patienten.
• Undersökningar och åtgärder skall vara utförda av avdelningens personal. Med avdelningens personal menas: sjuksköterskor, barn/undersköterskor, läkare och annan vårdpersonal som är knutna till avdelningen och som deltar i det patientnära arbetet.